Paolo Boi

Paolo Boi 1

Explica la llegenda que, a finals del segle XVI, Paolo Boi, que era considerat el millor jugador d'aquella època, es va enfrontar amb el diable. Disfressat de dona, va reptar al campió i després d'una lluita aferrissada es va arribar a la següent posició:

Paolo Boi va anunciar mat al diable en dues jugades:

1. Cxe6 Txf6

Si 1. ... Cec6 2. Dxf5 mat.

2. Txe5 mat.


Paolo Boi 2

El diable, amb la seva poderosa màgia, va convertir la dama blanca en negra de forma que la posició va quedar del següent mode:

Però Paolo Boi, després d'un temps de reflexió va tenir una inspiració divina i va dir:
- A pesar de tot, et donaré mat en dos de la següent manera:

1. Cb5 Dxe7

Si 1. ... Cxc4 2. Cc3 mat.

2. Txd4 mat.


Paolo Boi 3

El diable no va quedar conforme amb aquesta partida i es va aparèixer a Paolo Boi en forma de peregrí i va tornar a repta'l a una nova partida. El diable aquesta vegada va jugar amb blanques i gràcies al seu poder maligne va arribar a la següent posició guanyadora:

I el diable va anunciar mat en set jugades.

1. Txg7+ Rf6 2. Dxc6+ Txc6 3. Txc6+ Dd6 4. Txd6+ cxd6 5. Cc7 d5 6. Cxd5+ Re6

Però Déu, que havia estat al costat de Paolo Boi, va fer que el mat no s'arribés a produir, ja que en el moment en que el diable anava a realitzar la jugada decisiva es va adonar que amb ella formava una creu i va abandonar irat la partida.

7. Te7 mat.



ALEKHINE I ELS JUGADORS ESPANYOLS DE LA SEVA ÈPOCA

El comentari d'Alekhine en l'any 1944 sobre els jugadors espanyols de l'època va ser el següent:

- Crec que Medina i el doctor Rey Ardid són els millors jugadors espanyols. Medina té grans facultats, afició i joventut. Pel que fa a Arturo Pomar té unes dots excepcionals de serenitat i intuïció. La seva partida amb mi ha sigut de veritable mestre i conec a uns quants professionals estrangers molt bregats en aquestes lluites que no haguessin pogut fer-ho millor. Crec que si no es malmet per esforços prematurs i aconsegueix salvar l'edat del desenvolupament sense entrebancs de salut, donarà molt joc en els escacs internacionals.